Friday, February 21, 2014

បន្លែជាកត្តាសំខាន់

ម្ហូបអាហារជាកត្តាមួយដ៏សំខាន់ផងដែរ មនុស្ស ម្នាក់ៗមិនអាចខ្វះបាននោះទេ ដោយ ហេតុនេះហើយទើបយើងត្រូ វគិតអំពី អាហារដែរយើង បរិភាគរាល់ ថ្ងៃមិនថាជា បន្លែ ឬ ក៏ ទឹកនោះទេ ដែរយើង ម្នាក់ ត្រូវ តែគិតពីអនាមយ័ និង សារធាតុគី មី ដែរ នៅក្នុងវា។ដោយហេតុថាសព្វថ្ងៃនៅ បន្លែ ដែរយើងបានទិញ មកពីទីផ្សារនោះ គឺពោរពេញទៅដោយជាតិគីមី ដោយ យើងមិនបាដឹងអំពីវា ដូចនេះ ហើយបា ន ជានៅសាលាប
ច្ចេកទេស ដុនបូស្កូខេត្ត កែបបាន ដំាបន្លែជាច្រើនមុខ សម្រាប់ផ្គត់ផ្គ ងទៅដល់សាលាទំា ងមួយដោយមិនបាន ប្រើប្រាស់នូវជីគីមីនោះទេ។ដូចជាដំណំា ប៉េបោះគឺ ជាបន្លែមួយប្រភេទដ៏ មានប្រយោជន៏ដែរយើងអាចយកវាទៅស្លរ ឬ ធ្វើអ្វីបានជាច្រើន ទៀតតាមដែល​យើងត្ រូវការ។បើយោងតាមសំដី របស់អ្នកគ្រូ ប៉ុក សុខសន្ដិភាព ដែរគាត់ជាគ្រូ​ផ្នែកកសិកម្ម​នៃសាលា​បច្ចេក​ទេសដុនបូស្កូខេត្តកែបបានអោយដឹងថា បន្លែប៉េង​បោះគឺងាយស្រួលក្នុងការដំា ហើយយើងអាច​ប្រមូលផលបានត្រឹមតែរយះពេល ពី ៦៥ថ្ងៃទៅ ៧៥ថ្ងៃប៉ុណ្ណោះ និង មិនចាំបាច់ប្រើប្រាស់ជីគីមីនោះទេ ហើយវាទទួលផល​បានយូរទៅតាមការដែរយើងថែទំាវា។ដោយស៊ូ ដារ៉ា

0 comments:

Post a Comment